Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stonoga

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
paluszki 1/2 paczki
cukier 2 szkl
ocet 1 łyżka
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Stonoga

Cukier zalać szklanką wody, dodać ocet i ugotować gęsty syrop.Przestudzić.Ciepły syrop utrzeć łyżką do białości.Biszkopty grubo posmarować lukrem i skleić w gąsienicę.Z paluszków zrobić nogi, wkładając je pomiędzy ciastka.Można zrobić też oczy z groszków przyklejając je na lukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emilia11 01.08.2011 23:01
ciekawe
ben-ka 16.11.2010 09:10
Wspaniały pomysł na 5+ :)
Dorota76 05.11.2010 09:44
świetnie wygląda rewelacja Pomysł znakomity
katarzyna124 05.11.2010 09:22
Ja zamiast biszkoptów upiekłam jeden cienki biszkopt i wycięłam kółka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak