Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba z galaretki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
Puszka groszku zielonego konserwowego
cytrynka
szczypiorek
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Baba z galaretki

Żelatynę namocz w zimnym bulionie. Gdy napęcznieje podgrzej z resztą rosołu. Odstaw, dodaj sok z cytryny. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.Gdy wystygną, obierz je. 2 jajka pokrój na plastry, pozostałe na ćwiartki. Plasterki jajek ułoż ciasno, jeden przy drugim, na dnie formy do ciasta. Zalej galaretką na 1 cm, wstaw do lodówki. Gdy stężeje ułóż ćwiartki jajek i troszkę groszku. Zalej galaretką i wstaw do lodówki. Jak stężeje, połóż resztę groszku. Schłódż i ozdób szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 29.06.2011 21:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak