Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik chałwowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 sztuki
masło 400 gram
cukier puder 9-10 łyżek
alkochol; 50 ml
czekolada mleczna pól tabliczki
margaryna 40 gram
chałwa 400 waniliowa
orzechy 4-6 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik chałwowy

1. Przygotować dwa biszkopty. u mniie jeden był większy, drugi mniejszy.
2. Przygotować masę: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce skruszonej chałwy, dobrze utrzeć a następnie alkohol i orzechy.
3. Zimne biszkopty przekroić wzdłuż na dwie części i przełożyć kremem.
4. Przygotować polewę: czekoladę połamać na kawałki i razem z margaryną włożyć do rondelka. Stopić na małym ogniu często mieszając. Letnią polewą posmarować ciasto. Całość odstawić do wystygnięcia

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 30.08.2011 00:14
super
kochanyptysiu 16.04.2011 19:42
bardzo fajny
indi 13.01.2011 00:25
wygląda wyśmienicie
Kasia77
Kasia77 06.12.2010 13:50
wygląda apetycznie
eli82 03.12.2010 09:31
świetny
izapozdro 02.12.2010 20:11
wygląda przepysznie :)
jolajka 25.11.2010 07:19
chętnie bym zjadła kawałek do kawki
MAR3STA 21.11.2010 00:00
rewelacja!
Faustyna 07.11.2010 17:04
Piękny torcik:)
Małgorzata113 05.11.2010 09:12
torcik mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak