Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
pieprz 2 szt
czosnek 2 ząbki
żurawina
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z żurawiną

Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na kawałki i nacieramy przyprawą do żeberek. Przekładamy do rondla.Marchew, pietruszkę, cebulę pokroić w plasterki dodać do żeberek. Pieprz, liść laurowy, żurawinę, ząbki czosnku wrzucamy do żeberek, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 09.02.2015 08:14
pycha, pomysł na dzisiejszy obiad
Gosia32
Gosia32 16.09.2011 12:31
pycha
Gosia32
Gosia32 16.09.2011 12:31
pycha
romanrafal
romanrafal 29.07.2011 19:41
super danie
Bart 18.07.2011 23:45
rewelacja
Dorota76 06.04.2011 11:44
no muszę wypróbować
Malinka 08.10.2010 11:10
Jeszcze nie jadłam żeberek z zurawiną. Czas najwyższy spóbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak