Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połówki śliwek pasteryzowane

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1 kg
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Połówki śliwek pasteryzowane

Śliwki umyć, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć pestki. Połówki śliwek układać ciasno w słoikach. Wodę z cukrem zagotować. Gorącym syropem napełniać słoiki. Zamknąć i pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.09.2012 09:31
super
IlonaAlbertos 21.05.2012 23:08
Uwielbiam takie śliwki.
Iwusia 15.05.2012 23:14
bardzo smaczne
Krzysztof27 07.02.2012 18:31
git
kuklik 02.04.2011 16:47
zimą pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak