Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski serowe kładzione

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
masło 10 dag
cukier wanilinowy 15 g
sól do smaku
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski serowe kładzione

Ser utrzeć z zółtkami na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut. Podawać polane masłem i posypane cukrem waniliowym. Kto nie lubi na słodko to zamiast cukru waniliowego zrumienić na masle cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.04.2013 20:27
bardzo smaczny przepis
Katarzyna59 26.01.2013 18:42
super
Ewelina47 18.09.2012 09:14
pyszne są takie kluski
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Gosia32
Gosia32 21.08.2011 23:26
super
Sylwia56
Sylwia56 28.02.2011 20:14
ciekawe
Monika193
Monika193 06.11.2010 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak