Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ala sukiyaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tofu 10 dag
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
brukselka 15 dag
wołowina 15 dag
sos sojowy 1/3 szklanki
kalafior 10 dag
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
sól
pieprz
woda 1 szklanka
olej 1/4 szklanki
cebula biała 1 szt
cukier 2 łyżki
groszek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ala sukiyaki

Wołowinę pokroić w cieniutkie paski, doprawić solą i pieprzem. Marchew, selera i tofu pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki. Rozgrzewamy olej, dolewamy sos sojowy i wino. Pokrojone warzywa oraz groszek i brukselkę wrzucamy na olej. Chwilę smażymy. Dodajemy mięso i podsmażamy. Na koniec wrzucamy tofu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.05.2012 09:13
świetny przepis
artur7 20.04.2012 18:55
fajne
agnieszka214 27.02.2012 09:37
ciekawa
caralajna 14.02.2012 16:44
moje smaki :)
pacpaw 08.02.2012 19:12
nigdy jeszcze nie jadłem takiej zupki
Seba 27.01.2012 10:34
smaczna
Wacław 27.11.2011 09:48
fajna zupa !
mirosława4 03.07.2011 02:01
fajny przepis
Natalia/tubisiek 10.06.2011 19:47
nigdy nie jadłam takiej zupy.. ciekawe jak smakuje ;)
m1monika 16.05.2011 15:28
ciekawa zupka :)))
jeta72 10.05.2011 09:41
świetna zupka;)
Mariusz10 18.04.2011 23:49
super!
IKrakowianka 15.03.2011 20:28
Fantastyczny przepis
kuklik 09.01.2011 14:00
bardzo ciekawa zupka
PaniMISIOWA 08.12.2010 18:26
świetna na mrozy
Anna169Hosz 02.12.2010 14:40
Ciekawy przepis, rzadko używam tofu...może się to zmieni.
ElizaT 06.11.2010 14:59
ciekawy przepis
marta0906 06.11.2010 09:36
Bardzo smaczna
MAR3STA 04.11.2010 22:43
Rodzaj kuchni oczywiście japońska a nie chińska!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak