Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
miód prawdziwy 5 łyżek
sos sojowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w ziołach

Na kaczce nakłuć skórę aby wyciekł tłuszcz i całą zanurzyć w gorącej wodzie. Po chwili wyjąć kaczkę z wody i osuszyć recznikiem. Miód, cukier, sos, zioła i sól razem wymieszać, posmarować kaczkę z zewnątrz i wewnatrz, włożyć do naczynia zaroodpornego i piec w temp. 180 stopni około 1 godziny. Po pół godzinie obrócić na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.11.2012 11:59
smaczna
Ada-Gaba 14.02.2012 19:28
znakomita
noculos 13.11.2011 22:03
ciekawe
kriso 06.07.2011 16:53
fajny przepis
Monika193
Monika193 07.11.2010 09:07
dawno nie jadłam kaczki, koniecznie muszę wypróbować Twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak