Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona Brukselka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ocet winny 1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 1/4 szklanki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona Brukselka

Podgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

Brukselkę wymoczyć w wodzie i usunąć brzydkie liście.

Przekroić na połówki i ułożyć w brytfance. Następnie posypać oregano, tymiankiem, solą czosnkową, solą i pieprzem.

Zalać octem i oliwą.

Piec 20 minut. Następnie odwrócić brukselki i piec jeszcze 25 minut.

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.07.2011 07:45
super
Marta98 04.03.2011 20:42
super
Marta98 29.11.2010 16:55
super
Grażyna13 20.10.2010 17:56
Fajny pomysł :)
Ela20 19.08.2010 21:39
Pyszna :)
gacopierz23 28.05.2010 21:31
czy może być mrożona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak