Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka kujawska z serwatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3 łyżki
serwatka 1 szklanka
woda 3 szklanki
mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
ser biały 20 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka kujawska z serwatki

Kaszę rozkleić w wodzie, wlać serwatkę.Część mleka roztrzepać z mąką i śmietaną, dodać do polewki,zagotować, wlać resztę mleka, doprawić do smaku. Ser pokroić w sztabkio grubości palca,rozłożyć na talerzach i zalać gorącą polewką. Podawać z chlebem lub żiemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.04.2013 17:57
Bardzo ciekawe danie :)
Mati13 25.11.2012 20:42
tak nie jadłem, fajny przepis
Motorek 13.10.2012 09:04
bardzo fajna
Wacław 15.05.2012 12:05
smaczne danie ,fajna nazwa
Wacław 15.05.2012 12:05
smaczne danie ,fajna nazwa
ben-ka 23.05.2011 09:00
bardzo intryguje mnie ta nazwa:)
Aneta41 29.03.2011 08:52
ja też nie..
kuklik 05.01.2011 11:56
takiej wersji nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak