Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa melonowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe melony 6 szt
mleko 4 szkl
bulion drobiowy 2 szkl
masło 3 łyżki
łyżka posiekanej cebuli
sól 1,1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa melonowa

Melony umyc, osuszyc, ściąc wierzchy. Miąższ wydrążyc, pokroic na małe kawałki, zalac gorącą wodą, gotowac 10 min. Odsączyc, zmiksowac razem z mlekiem i zimnym rosołem.
Masło rozgrzac, wrzucic cebulę, zeszklic. Cebulę dodac do zupy, przyprawic solą i pieprzem. Podawac chłodną w wydrążonych miseczkach z melonów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak