Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie pieczeniowym

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko
grzyb suszony 1-2 szt
sól, pieprz
sos pieczeniowy 1 (jasny)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie pieczeniowym

Mięso zemleć, cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć i też dodać. Doprawić solą i pieprzem, formować kotlety. Smażyć na wolnym ogniu. Po usmażeniu odstawić, a następnie przekroić na połówki. Sos zrobić wg przepisu na opakowaniu, dodać grzybka suszonego, włożyć kotleciki i dusić ok. 15 minut. Podawać z kaszą i dowolną surówką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 12.04.2012 10:28
apetyczne
Weronika_eM 02.08.2011 22:21
smakowite
bietka 23.07.2011 16:03
pyszne
edyta44 29.04.2011 17:18
sprawdzone i smaczne
matii6 18.12.2010 20:38
pycha,prosto ale smacznie
edyta44 03.12.2010 11:17
super
MAR3STA 22.11.2010 19:02
smaczne!
Natalia/tubisiek 22.11.2010 08:36
pyszne
Magdalena80 07.11.2010 12:57
szybko i prosto!
Jaheira11 07.11.2010 12:44
też tak robię!
mehia 05.11.2010 08:21
apetyczne :)
iwa643 05.11.2010 07:09
proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak