Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kluskami tartymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
sól
mąka ziemniaczna 2 łyżki
jajko 2
słonina 5 dag
pieprz do smaku
ziarenka smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kluskami tartymi

ziemniaki obać , pół ugotować a pół zetrzeć na tartce, ze startych ziemniaków odsączyć sok, dodać ugotowane i zmielonae ziemniaki. Dodać sól jajka , wyrobić ciasto. Ukulać kluski , ugotować w osolonej wodzie. Słonine i cebule pokroić w kostke i usmażyć. Gdy kluski się ugotuja nie wyciągać ich tylko dodać podsmażoną słonine i doprawić. Zupę podzwać wraz z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 21.06.2011 11:12
w sam raz na moją kieszeń...hihi....
marta0906 08.02.2011 12:23
moja też :)
kuklik 06.02.2011 20:47
moja ulubiona
matii6 31.01.2011 21:08
może być smaczne
jolaxa 30.01.2011 22:38
musi byc pyszna
m1monika 18.12.2010 14:48
muszę wypróbować :-)
traktorek 14.11.2010 11:53
coś nowego
alaaa 09.11.2010 12:15
ciekawe jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak