Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po prowansalsku

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
białe cebule 2
ząbek czosnku
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
Szklanka białego wina
przecier pomidorowy 1 kartonik

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po prowansalsku

Rybę kroimy na małe kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. W rondlu należy zagotować wino, włożyć rybę i na małym ogniu podgrzewać 10min. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Cukinię kroimy w drobne plasterki a paprykę w kosteczkę. W rondlu na oleju zeszklij cebulę i roztarty czosnek. Dodaj cukinię i paprykę. Smaż 8min. Zalej przecierem pomidorowym i wywarem z ryby. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Gotuj jeszcze 5-7min.. Do sosu włóż rybę, podgrzej. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.11.2010 15:16
Interesujące i bardzo zachęcające do spróbowania :)
magical66 04.11.2010 20:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak