Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z cielęciny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka
curry 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z cielęciny

Cielęcinę pokroić w plastry, zbić za pomocą tłuczka. Kolety oprószyć solą, pieprzem i curry. Jajka roztrzepać z oliwą. Kotlety zanurzać w jajku, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.09.2013 19:50
super kotleciki
Katarzyna/kate1980 19.04.2012 20:59
super
Ewelina47 19.04.2012 09:52
pycha
Mariusz18 19.01.2012 10:42
wygląda apetycznie
magical66 06.08.2011 11:09
kotlety zapowiadają się znakomicie
pioge7 18.03.2011 16:33
mniam
kotlet 23.01.2011 18:58
na pewno pyszne kotleciki
Iwusia 24.06.2010 10:58
Smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak