Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka mojej babci

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6-7 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
majeranek
por
marchew 1 szt
seler
przyprawa uniwersalna Kucharek
bulion 1 kostka
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka mojej babci

Wlewamy wodę do garnka. Dodajemy marchew, seler i por. Dosypujemy vegetę i wkładamy kość ze schabu. Gotujemy i dodajemy kostkę bulionową. Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypujemy groch. Kość wyjmujemy i wykrajamy z niej mięso i wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
Kiedy groch będzie na wpół miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak