Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków niestruganych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
sól 10 dag
olej 1/2 szklanka
ocet 1/2 szklanka
cukier 2 łyżki
pieprz
koper 4 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków niestruganych

Ogórki umyte kroimy w plastry. Posolić, wymieszać i pozostawić na 3 godziny, następnie odcisnąć sok. Zagotować ocet z cukrem, przestudzić, wlać do ogórków razem z olejem, dodać pieprz i pokrojony koper wymieszać. Włożyć do słoików zamknąć. Pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak