Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka rzodkiewkowo-orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 2 pęczki
orzechy 1 garść
oliwa 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka rzodkiewkowo-orzechowa

Rzodkiewki nacinamy tak aby utworzyły różyczkę. Układamy je w salaterce, posypujemy grubo posiekanymi orzechami. Oliwę rozcieramy z musztardą i sokiem z cytryny. Powstałym sosem skrapiamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak