Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 1 kg
łopatka wieprzowa 1 kg
marchew
pietruszka
sól, pieprz
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki

Nóżki i mięso dokładnie wypłukać i zalać taką ilością wody, by tylko je przykryła. Doprowadzić do zagotowania, a następnie zmniejszyć temperaturę do minimum. Gotować około 4-5 godzin. W połowie czasu gotowania dodać jarzyny i przyprawy. Całość posolić pod koniec gotowania. Ugotowane mięso i nóżki wyjąć do ostudzenia, wywar przecedzić przez sito. Mięso rozdrobnić na kawałki, marchew pokroić w plasterki i ułożyć w miseczkach( u mnie pudełeczka po serkach wiejskich). Zalać wywarem i zimne wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać skropione cytryną lub octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.10.2011 10:42
dawno nie jadłam
jasiek 17.08.2011 11:05
uwielbiam
Elżbieta17 15.03.2011 15:55
Bardzo dobre:)
adam1f 14.03.2011 21:59
wspaniałe
anya_86 29.11.2010 22:44
dobre, ale jednak skłaniam się ku wersji z kurczaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak