Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i pstrągiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 2szkl
pomidory 2
cebula
ząbek czosnku
oliwa 3łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2łyżeczki
sól
pieprz
cytrynka
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i pstrągiem

Ryż ugotuj na sypko z dodatkiem curry.W tym czasie rybę podziel na mniejsze części,usuń starannie ości.Pomidory pokrój w kostkę,cebulę obierz i posiekaj,czosnek przeciśnij przez praskę.Połącz warzywa z ugotowanym,przestudzonym ryżem oraz rybą,dopraw solą,pieprzem,sokiem z cytryny,skrop oliwą i wymieszaj.Sałatkę udekoruj szczypiorkiem i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 27.03.2011 13:24
szkoda, że zdjęcie takie kiepskie :/
Allice 27.03.2011 13:23
szkoda, że zdjęcie takie kiepskie :/
Ewelina47 07.01.2011 09:07
trochę zdjęcie niewyraźne ale sałatka może być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak