Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona, na pomidorowo

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
marchewki 1-2
cebula 1
łyżki masła 2
łyżki koncentratu pomidorowego 2-3
sól, pieprz mielony
pęczka koperku 1/2
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona, na pomidorowo

Właściwie to nawet nie zużyłam całej pekinki a tylko m/w połowę - tę część dolną z grubszymi nerwami.
Kapustę posiekać w paski. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W rondlu roztopić masło, zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę, podlać niewielką ilością wody. Oprószyć odrobiną cukru, soli i papryki - dusić ok. 10 min.. Następnie dodać ocet i koncentrat, ew. doprawić. Podawać jako samodzielne danie np. z grzankami albo jako jarzynkę do obiadu. Podając posypać obficie świeżym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 29.09.2011 15:41
ekstra
Marysia 29.09.2011 15:37
super
Karolina69 29.09.2011 09:21
fajne
iknkirke 30.08.2011 19:59
ciekawe
Henryka2 30.12.2010 21:12
A ja zawsze tylko na surowo pekinkę- musze spróbować!
BozenA 11.12.2010 16:56
ciekawe
BozenA 11.12.2010 16:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak