Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki mięsne w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
przyprawy Przyprawa do zup Kucharek- 4 łyż
kajzerka 1 szt
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
gałak muszkatałowa szczypta
ciasto: mąka 12 dkg
jajko 1 szt
olej 1 łyż
piwo 1,2 szkl
cebula 1 szt
marchew 1 szt
strąk papryki 1,2 szt
miód 1 łyz
mąka ziemniaczana 1 łyz
sos 2 łyż
olej 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: kulki mięsne w cieście piwnym

mieso skrop przyprawą i odciśnieta kajzerkę wić jajko dodoac paprykę gałke sól pieprz wymiszać wszystko razem. Wyrobic mase uformwoac kulki i wrzucić na osolony wrzątek gotować 10 min. NAstępnei wszystkie skąłdniki ciasta zmiksować i maczać odsączone kulki w cieście i obsmażyc na złoty kolor. Zrobic sos: na oleju podsmażyc posiekaną cebulę obraną i startą marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Miód rozpuscić w 50ml bulionu z gotowania kulek dodoac od sosou. Dusić 10 min dodając pod konei cmąkę ziemniaczana rozkłóconą z bulionem 50 ml. Przyprawić do smaku. Kulki podawać z ryzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 23.12.2011 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak