Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z budyniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1-2 łyżeczki
masło roślinne 1 kostka
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1 litr
budynie czekoladowe lub waniliowe 3 opakowania
ser biały 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z budyniem

Z mąki pszennej, 1/2szklanki cukru, proszku do pieczenia, 2 jajek i 1/2 kostki masła zagnieść ciasto. Ugotować budynie czekoladowe lub waniliowe na mleku. Ciasto wyłożyć do prostokątnej blaszki, na nie wylać gorący budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać ser i 3 żółtka. Wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać ją do mielonego sera białego. Masę serową wyłożyć na budyń. Piec 45-50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.07.2012 20:21
mniamm, serniczek :)
Piotr24 10.04.2012 21:05
uwielbiam serniki
Baska Kaska 29.04.2011 10:24
smakowity
Krzysztof42 04.04.2011 15:13
serniki to najlepsze ciasta na świecie
pioge7 18.03.2011 16:33
ekstra
romanrafal
romanrafal 22.12.2010 15:21
zjad łbym go całego sam
Karolcia12 13.12.2010 22:39
pysznie wygląda
Iwusia 18.11.2010 12:47
Super przepisik :)
becia879 20.09.2010 16:21
Bardzo dobry, zniknął u mnie w domu w mgnieniu oka
christopher1 16.09.2010 21:57
Fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak