Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1,5 kg
cebula 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżki stołowej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec II

Słoninę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka i topić na małym ogniu.Gdy skwarki będą już brązowe wyłowić prawie wszystkie.Zdjąć garnek z ognia,dodać pieprz czarny mielony i pokrojoną w kostkę cebulę.Odstawić w chłodne miejsce do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 25.01.2011 15:32
domowy najlepszy
alaaa 05.11.2010 10:28
super,lubię domowy smalec
MAR3STA 04.11.2010 16:27
doskonały na zimowe dni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak