Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4
szpinak 450 g
pomodory koktajlowe 12
czosnek zabek
sok z cytryny lyzka
orzeszki piniowe 2 lyzki
galki maszkatalowa szczypta
sól, pieprz
parmazen lyzka
oliwa 2 lyzki
jogurt 4 lyzki
szczypiorek 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana szpinakiem

papryki przekroic na pol i oczyscic. szpinak wyplucz i oczyszcz lodyzki,pokroj przeloz na sito i przelej wrzatkiem, osacz. zblanszowany szpinak przypraw zmaizdzonym czosnkiem, sokiem z cytryny, galka, sola i pieprzem wymieszaj z przekrojonymi pomidorkami, napelni papryki. uluz je na blasze wylozonej papierem do pieczenia i wysmarowanej oliwa. posyp orzeszkami, oprosz parazenem. skrop pozostala oliwa piec 20 min w tem 200\" podawaj sosem z jogurtu i szczypiorku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak