Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto tortowe z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tortowe z kremem

Krem:
2 szklanki mleka
budyń waniliowy
20 dag masła
1/2 szklanki cukru
galaretka truskawkowa
aromat śmietankowy

Do dekoracji:
250 ml śmietany 30%
śmietan-fix
2 łyżki cukru pudru
kokos
Upiec biszkopt.

W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń waniliowy i cukier. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Następnie wsypać suchą galaretkę, wymieszać i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń, a na koniec aromat śmietankowy. Krem podzielić na dwie części.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu, następnie położyć kolejny krążek biszkoptu, pozostały krem, i ostatni krążek biszkoptu.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać śmietan-fix i wymieszać. Ubitą śmietaną posmarować wierzch tortu i posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 08.08.2011 01:00
proste w wykonaniu i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak