Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z OTRĘBAMI I RODZYNKAMI.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2-3 szt.
cukier 1 szkl.
otręby pszenne 2 szkl.
mąka pszenna 2-3 szkl.
rodzynki 100 gr.
proszek do pieczenia 2 łyż.
olej do smażenia
aromat waniliowy do smaku
kefir 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z OTRĘBAMI I RODZYNKAMI.

Jajka utrzeć z cukrem.Dodać resztę składników, miksować na gładką masę.
Jeśli będzie zbyt rzadka - dodać otręby a jeśli zbyt gęsta - mleko.Rodzynki dodajemy wedle uznania jeśli chodzi o ilość, im więcej tym lepiej.Można użyć aromatu migdałowego lub pomarańczowego.Rozgrzać olej na patelni, łyżką nakładać placki i smażyć.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzelika
andzelika 02.09.2012 15:49
coś w sam raz dla mioch dzieciaków fajny przepis
cukiereczek 22.12.2010 11:56
Bardzo fajny pomysł
aisoglam 08.12.2010 10:49
Fajny pomysł na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak