Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowo-mietowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 deko
jogurt naturalny 25 deko
żółtko jajek 1
świeża mięta 1 łyzeczka
masło 1 łyzeczka
bulion 1,5 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowo-mietowa

Ryz zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut Mieszamy jogurt z żółtkiem i powoli wlewamy do zupy Zdejmujemy z ognia studzimy posiekana miętę wrzucamy na kilka sekund na roztopione masło i dodajemy do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak