Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z gulaszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
piersi z kurczaka 1 szt
papryka 1/2 szt
oliwa
sos sojowy
groszek zielony 4 łyżki
por 1/4 szt
grzyby mun 3 szt
marchew 1/2 szt
sól
pieprz
pomidory 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z gulaszem

Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju pokrojonego pora w plasterki . Pora zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać sos sojowy, mieszać, dodać pokrojoną paprykę i marchewkę w plasterkach, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Po około 30 minutach dodać ugotowane i pokrojone grzyby mun, zielony groszek i pokrojone pomidory. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać na sam koniec przyprawy. Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany ryż wysypać z woreczka na talerz i polać go sosem gulaszowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2012 19:13
smakowity
Małgorzata106 15.06.2012 18:56
pycha
Kasia77
Kasia77 04.12.2011 12:47
mniam
ajres 30.03.2011 13:24
dobre musi byc
agogo2 20.02.2011 21:48
super
Emilia22 04.11.2010 10:30
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak