Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna Kasia 1 kostka
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżki
śmietana 2 łyżki
Masa jabłkowa:
cukier 1 szklanka
woda 1 szklanka
cynamon 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jabłka 10 reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Podane składniki ciasta zagniatamy i na 1 godzinę wkładamy do lodówki, dzielimy na połowę, rozwałkowujemy. I połowę ciasta układamy na blaszce, posypujemy je bułką tartą i przekładamy podduszone w wodzie jabłka. Jabłka posypujemy cynamonem i przykrywamy II połową ciasta. Pieczemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.07.2011 07:50
uwielbiam
agnieszka214 07.07.2011 07:50
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak