Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinaku 1 kg
serafety 30 dag
ciasto francuskie 30 dag
oliwy 1 szkl
skondosowanego mleka 1 szkl
jajko 2
pęczek kopru, sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: placek ze szpinakiem

szpinak myjemy i kroimy dodać soli i zagniataćaż puści sok i odsączyć, cebule obieramy i kroimy koper myjemi i siekamy, fetę rozgniatamy, wszystko przekładamy do szpinaku dodajemy mleko i jajka i 3/4 szkl oliwy doprawiamy do smaku pieprzem, ciasto francuskie smarujemy z jednej strony oliwą, połowę układamy w formie wysmarowaną oliwą, nakładamy masę szpinakową i przykrywamy pozastałym ciastem nakłuwamy widelcem pieczemy godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 04.01.2011 08:13
super,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak