Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze śliwkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
żeberka 50 dag
kiełbasa 10 dag
suszone śliwki 5 dag
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze śliwkami

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować w garnku bez pokrywki przez 1- 1,5 godziny. Śliwki namoczyć. Mięso ugotować w wodzie( lekko osolonej), do gotującej się kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, śliwki i kiełbaskę. Wszystko to zalać wywarem mięsnym i gotować przez 1,5- 2 godz dodać w międzyczasie kiełbasę. dodając przyprawy do smaku. Często należy mieszać bigos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.10.2013 08:13
fajny przepis
IKrakowianka 04.11.2012 12:43
świetne połączenie składników
kasiaw 09.04.2012 09:56
pycha
pioge7 18.03.2011 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak