Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makowy Basi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masł 400 g
mąka 400 g
cukier puder 400 g
masa makowa 400 g
jajko 3
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy Basi

Mak zalewamy wrzatkiem, odsaczamy i mielimy 2 razy. Zoltka ucieramy z cukrem i maslem. Dodajemy mąkę, mak i ubita na sztywno piane z bialek. Wszystkie skladniki mieszamy.Forme smarujemy maslem i pieczemy od 40 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak