Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony majonez.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 1/2 szkl.
papryka czerwona 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony majonez.

Paprykę oczyścić,włożyć na wrzątek i ugotować do miękkości.Wystudzić i przetrzeć przez sitko.
Majonez wymieszać z papryką,koncentratem - doprawić solą,pieprzem i odrobiną cukru.
Możemy też dodać paprykę mieloną do smaku.
Jeżeli nie mamy świeżej papryki możemy użyć paprykę marynowana w oliwie.
Majonez podawać do mięs,sałatek z soi i soczewicy,
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.08.2013 11:08
ciekawy przepis,wykorzystam ten pomysł
Wafelek2601 13.11.2012 12:34
Super do sałatek
Motorek 10.09.2012 15:47
fajny
m1monika 05.09.2012 08:08
super!!!
Rybciia 27.08.2012 12:21
fajny :-)
alaaa 24.08.2012 21:39
ja dodaję ketchup,,też smaczne
jeta72 17.07.2012 10:16
super!!!
IZABELA29 27.03.2012 08:51
ja dodałam do majonezu ćwikłe chrzanem smaki i wyszedł prosty i smaczny sosik
anemon 10.01.2012 09:05
Kolejny prosty, a jednocześnie genialny pomysł.
barbara11561 03.04.2011 08:35
No proszę ,jak pomysłowo:)
misia53 10.03.2011 18:17
Ale fajny!!!
krzyniu1984 22.11.2010 07:30
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak