Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na karpatkę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 13.5 łyżki
woda letnia 1.5 szklanki
jajko 6
masło 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na karpatkę

Zagotowac wodę z masłem ,do czasu rozpuszczenia się masła. Dodac mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie ,szybko wymieszac. Zdjąc z ognia i mieszac około 5 minut. Wystudzic ciasto ,a po tym czasie wbic 6 jaj i zmiksowac do uzyskania jednolitej konsystencji. piec w temp. 200* C przez 30 -35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.08.2013 08:20
robię podobnie
traktorek 10.04.2011 21:04
na to ja się piszę
Krzysztof42 02.04.2011 14:20
karpatka dobra jest
Margo1 22.09.2010 16:20
też prosciutki
christopher1 16.09.2010 21:54
Ciekawy przepis
Łucja1 16.09.2010 18:04
dobry przepis! i wychodzi z niego pyszne ciasto!
IZABELA29 23.05.2010 15:30
KOREKTA DO PRZEPISU\" JEDEN MAŁY PROSZEK DO PIECZENIA 15 G.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak