Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1 kg
oliwa 2-3 łyżki
wino czerwone wytrawne 1-2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica pieczona

Polędwicę należy umyć i osuszyć, następnie natrzeć oliwa wymieszaną z pieprzem, majerankiem i ziołami. Odstawić na 2- 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć, oprószyć solą, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem i piec około 1,5 godziny co jakiś czas podlewając sosem z pieczenia.
polędwicę można podawać z sosem z pieczenia lub innym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.07.2012 22:11
smaczne mięsko
Miki 25.05.2012 13:33
super
bercik1 11.12.2011 22:06
Wyśmienicie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak