Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty pasteryzowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 6 kg
cebula 1 kg
jabłka 2 kg
cukier 35 dag
ocet 10 % 0,5 litra
ziele angielskie 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
woda 3 litry
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty pasteryzowana

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić, nasolić na dwie godziny. Wodę z octem , cukrem, angielskim zielem i liściami laurowymi zagotować. Kapustę odcisnąć i wrzucić na gotującą zalewę. Gotować do miękkości, dodać jabłka utarte na tarce o grubych oczkach, wymieszać. Gorące nakładać do słoików zakręcić zakrętki i pasteryzować okolo 15 minut..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:30
Fajny pomysł.
olkaaa 11.04.2012 08:15
fajna
Monika193
Monika193 04.11.2010 21:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak