Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z wieprzowiną na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 30 dag
fasola czerwona z puszki 1
pomidor 3 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki
sok pomidorowy 200 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
chili
masło 1 łyżka
cukier szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 czubata łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z wieprzowiną na ostro

pomidory sparzyć obrać pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Masło rozgrzać na patelni, zarumienić mięso dodać czosnek i cebulę ,podsmażyć.Dodać pomidory, osączoną fasolę ,chili ,sok i koncentrat pomidorowy,dusić ok 15 min.,na wolnym ogniu od czasu do czasu zamieszać.Doprawić solą pieprzem i ostrą papryką i odrobiną cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.03.2011 12:51
ciekawy zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak