Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cielęcina 200 g
wołowina 100 g
drób 150 g
pęczek włoszczyzny
ziele angielskie
kilka ziaren jałowca
cebula 4 szt
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
Liść laurowy suszony Prymat
grzyby suszone 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet mięsny

Mięso oraz włoszczyznę umyc i pokroic w kostkę. Dodac posiekane cebule, suszone grzyby, liśc laurowy, pieprz, jałowiec i ziele angielskie.
Zalac wodą i gotowac tak długo, aż mięso będzie miękkie. Mięso schłodzic. Masę dwa razy zmielic, dodac jajka, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszac, włożyc do natłuszczonej foremki (keksówki i piec ok 60 min w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak