Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 2,5 dag
mleko 3,2% 150 ml
cukier 2 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
mąka pszenna 30 dag
jajko 2 sztuki
margaryna 20 dag
czekolada gorzka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: oponki drożdżowe

drożdże rozrobić z ciepłym mlekiem dodać 1jajko sól cukier i mąkę wymieszać odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąty na środku ułożyć m kawałki margaryny i przykryć drugą połową rozwałkować odstawić do wyrośnięcia szklanką wykrawamy oponki w każdy wkładamy kostkę czekolady smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy około 20minut w 200stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.11.2010 22:02
Smaczne oponki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak