Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
szczypta soli
olej 4 łyżki
woda 1,1/2 szklanki
mięso mielone - mieszane 500 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
jajko 1 szt
buła tarta 5 łyżek
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Farsz:
Cębulę i czosnek obrac, drobno posiekac i podsmażyc na oleju. Do mięsa mielonego dodac podsmażoną cebulkę i czosnek, jajko, bułkę tartą oraz ok 1 łyżeczki majeranku. Wszystko wyrobic na gładką masę.
Ciasto:
Mąkę wsypac do dużej miski, dodac sól i olej. Zagnieśc ciasto z ok 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody. Ciasto rozwałkowac na cienkie placki i wyciąc szklanką kółka.
Nałożyc farsz i zlepic dokładnie brzegi. Gotowac ok 8-10 min.
Podawac wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:46
ekstra
halina17 03.11.2010 22:03
Pycha pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak