Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapikanki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska 3 sztuki
pieczarki 30 dag
cebula biała 4 sztuki
ser żółty 0,5 kg
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapikanki z grzybami

bułki kroimy i rozkładamy grzyby kroimy w plasterki cebulę w drobne piórka i podsmażamy aż zmiękną dodajemy 2łyżki wody przyprawiamy solą pieprzem i papryką gdy grzyby będą miękkie zaciągamy farsz 2łyżkami mąki odstawiamy do ostygnięcia ser ścieramy na tarce na wcześniej pocięte bułki nakładamy farsz i posypujemy serem wstawiamy do piekarnika na 15minut podawać na gorąco polane ketchupem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak