Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z wołowiną i kiełbasa wiejską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe mielone 2 kg
kiełbasa wieprzowa wiejska 1/2 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 i 1/2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
ryż biały 2 szklanki
pomidory z puszki 800 gram
sól i pieprz 1 szczypta
kapusta biała 1 główka
bulion drobiowy 1 l
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z wołowiną i kiełbasa wiejską

Gotujemy kapustę, aż zaczną odchodzić same liście. Kapusta misi być duża, jakieś 3 kg. Około 5 minut od zagotowania się w całości zanurzyć.

Wyjąć, usunąć głąb ze środka i obrać liście.

Ugotować mięso mielone. Następnie w dużym garnku wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem, posiekaną kiełbasą, solą, pieprzem, solą czosnkową i papryką.

Ułożyć farsz na liściach i zrobić z nich gołąbki.

Całość wstawić do brytfanki, z wcześniej wlaną na dno oliwą.

Całość zalać posiekanymi pomidorami i bulionem i wstawić do piekarnika przykryte na 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Gotowe.

Porcja na jakieś 20 osób ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 27.11.2010 11:11
zjadłabym na obiadek
Ela20 02.10.2010 07:40
Gołąbki są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak