Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
woda
śmietana 12%
boczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku

1. Kroimy boczek w plasterki
2. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy boczek
3. Podsmażamy aż się skurczy
4. Rozbijamy jajka do patelni i mieszamy.
5. Solimy według uznania
6. Dodajemy dwie łyżki śmietany
7. Wszystko starannie mieszamy na wolnym ogniu
8. Podajemy z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak