Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieprzówka

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 1 kieliszek
cukier 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1.3 g
wódka 3/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pieprzówka

Zmielony pieprz wsypać do butelki i zalać kieliszkiem spirytusu rozcieńczonego z wodą dobrze mieszając. Odstawić na 7 dni. Przecedzić i zlać do innego naczynia, dodać syrop cukrowy z2 łyżeczek cukru i pół szklanki wody i dodać do tego ¾ litra wódki czystej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.12.2011 20:24
pyszny trunek !
Magdalena80 20.11.2010 19:12
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak