Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieubasa z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kieubasa 30 dag
pieczarki 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 szt
boczek 20 dag
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kieubasa z grzybami

Boczek pokroić,gdy lekko się zrumieni dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Pokrojone pieczarki dodać do cebuli z boczkiem i dusić pod przykryciem około 5 minut. Oddzielnie podsmażyć na tłuszczu koncentrat pomidorowy wraz z łyżeczką cukru, dodać do grzybów, przemieszać.Kieubasę pokroić w plastry, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dusić okolo 10 minut. Potrawa powinna być gęsta jak bigos. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 26.10.2011 21:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak