Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 szkl
cukier 12 dag
mleko 2 łyżki
mąka 35 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Motylki

Dekoracje:
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka wody
cukrowe pisaki
kolorowe posypki

Miękką margarynę włóż do miski, wsyp cukier, sól, wlej mleko, wsyp mąkę i cukier waniliowy. Wymieszaj mikserem, a następnie szybko zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Foremkami wycinaj motylki i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 10 min. w 180 st. C. Upieczone ciasteczka obrysuj cukrowymi pisakami. Cukier puder wymieszaj z wodą i posmaruj nim środki skrzydełek. Wysyp kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 03.11.2010 19:43
Smakowity.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak