Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NIEROBA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
olej 3\\4 szkl
mleko szkl 3\\4
cukier wanilinowy
sól szczypta
mąka 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NIEROBA

KRUSZONKA:
0.5 kostki margaryny
0,5 szkl.cukru
1,5 szkl.mąki
OWOCE WEDŁUG UZNANIA

Najpierw rozkruszamy drożdże w misce,posypujemy cukrem z cukrem waniliowym,na to wylewamy rozbełtane jajka.Potem po kolei olej,zimne mleko szczypta soli i na końcu wszystko posypujemy mąka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny.NIE WOLNO WYRABIAĆ CIASTA!
Po dwóch godzinach mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na blaszkę .Układamy owoce i posypujemy kruszonka.OD RAZU WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NIE CZEKAMY ŻEBY ROSŁO!Pieczemy aż ciasto nabierze złocistego koloru w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak