Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
żólłtka 2 sztuki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy

Bulion z kostki podgrzać w 0,5 litra wody, dodać przeciśnięty czosnek, musztardę i ocet. Wymieszać, zagotować. Żółtka roztrzepać w garnuszku z3 łyżkami bulionu, a następnie wlać do garnka i, mieszając, chwilę podgrzewać,zeby sie nie rozgotowało. Doprawić pieprzem, solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 23.09.2013 08:42
bardzo lubie, robie podobnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak