Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa DODA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok PYSIO różowy 1 l
budyń śmietankowy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa DODA

BISZKOPT: z 6 jaj

PIANKA ŚMIETANOWA:
0,5 litra smietany 30% lub 36%
2 galaretki różowe
ORAZ:
2 paczki delicji
2 galaretki też różowe

MASA RÓżowa:
Budynie ugotować na soku Pysio. Ostudzić.

PIANKA ŚMIETANOWA:
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do lekkiego ścięcia. Jak już będzie się ścinać ale jeszcze nie będzie twarda ubić śmietanę i dodać do niej galaretkę i dokładnie wymieszać. Ta masa tężeje błyskawicznie więc radzę przygotowywać ją na końcu.

Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aż zacznie się ścinać.

PRZEKŁADANIE:
Biszkopt
Masa różowa
Delicje
Pianka śmietanowa
Galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 31.10.2012 06:49
oryginalna nazwa;)
Joanna108
Joanna108 22.02.2011 10:29
Świetna nazwa !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak